Hårförlängning

Vi Gratulerar till din nya hårförlängning – 100% Human Hair

Förhoppningsvis så känner du dig både nöjd och läcker i din nya frisyr. Håret är inte bara längre utan även fylligare. För att bibehålla frisyr och fräschhet – notera våra skötselråd som är avsedda för Hårförlängning med Äkta Hår. Då kan du njuta längre av din nya frisyr! www.toupemabelgal.se

beore

 

she-extensions2

Rengöring

  • Borsta först igenom håret, försiktigt men noggrant, med en borste rekommenderad av din frisör.
  • Massera försiktigt in schampot, för Hårförlängning i Äkta Hår, med nedåtriktade rörelser. Gnugga ej!
  • Stå upprätt och ej framåtlutad över handfat eller badkar.
  • Skölj noggrant.

Balsam

Behandla med balsam på samma sätt som ovan. OBS! Använd ej balsam vid fästena! Låt verka ca 2 min och skölj sedan noggrant. Gnugga ej!
Känns håret, trots balsambehandlingen, torrt och sprött – gör då en inpackning hos din frisör!

Torkning/Frisering

Torka noga med fön i botten vid fästena. Låt alltid håret hänga nedåt vid torkning. Använd en borste som din frisör rekommenderar. Var noga med att separera fästpunkterna och borsta nerifrån och uppåt. Dela gärna upp håret i sektioner för att få med allt hår.

Daglig Skötsel

För att hålla isär fästpunkterna – sov alltid med torrt, flätat hår. Använd endast gummiband som är klädda med textil för att undvika friktionsskador på håret. Borsta håret ofta så det inte trasslar sig. Det finns speciella borstar för hårförlängning – fråga efter dom hos din frisör!

Använd alltid skötselprodukter avsedda för hårförlängning i äkta hår när du sköter om din hårförlängning – Vi rekommenderar: Racoon XtenTM, So.Cap 4U eller x-serien.

OBSERVERA

  • Grossist och återförsäljare fråntar sig allt ansvar för produktens utseende och livslängd om inte de rekommenderade skötselprodukterna används.
  • Livslängden på håret är helt beroende av den hygienbehandling och användningsintensitet som produkten utsätts för.
  • Använd aldrig silikonbaserade hårvårdsprodukter till ditt hårförlängningshår, då silikon gör detta hår trassligt.

Så här använder du tejphår – 100% Human Hair

Tape-Hair-Extensions-300x156

Förberedelser

Kundens hår skall vara nytvättat, med djuprengörande schampo, och 100% torrt. Använd ej balsam! Förbered hårdelarna, genom att klippa lika stora delar: ta en av de fyra bitarna, dela på mitten och upprepa detta 3 gånger så alla bitarna blir ca 2 cm breda.

Fastsättning

Börja i nacken, ca 2,5 cm från hårfästet, och dela en rak bana från sida till sida. Dra försiktigt av skyddstejpen från det färdigklippta hårdelarna och placera tejphåret på det egna håret, ca 0,5 cm från botten. Var noga med att inte ta på tejpen med fingrarna. Tryck till!

Lyft upp den delen du fäst tejphåret på och fäst den andra biten på undersidan så att dom fäster exakt mot varandra. Tryck till ordentligt!

Fortsätt passén ut – men lämna ca 0,5-1 cm mellanrum mellan tejphårsbitarna. Tänk på att inte sätta tejphåret för högt upp i virveln eller för långt fram i tinningarna. Lämna alltid täckhår, speciellt om kunden vill kunna ha håret uppsatt.

Ta nästa passé ca 1-2 cm upp och fortsätt på samma sätt. Fäst tejphåret i tegelstensmönster hela vägen upp. Detta för att håret ska få mer rörelse och inte bli för kompakt.

Borttagning

Häll rikligt med Solvent på tejpbitarna och låt verka ca 5-10 minuter, så att tejpen löses upp ordentligt. Dela på tejpbitarna försiktigt och dra bitarna neråt för att skona kunden och det egna håret. Kamma försiktigt igenom håret och se till att inga tejprester sitter kvar. Tvätta kundens hår ordentligt med djuprengörande schampo så att alla rester av tejp och Solvent försvinner.

Ska tejphåret sättas om – ta bort tejpen från PU-randen och tvätta håret med skötselprodukter avsedda för hårförlängning i äkta hår. Borsta igenom tejphåret samt rengör därefter PU-randen med ren sprit, t ex apotekssprit, för att få bort de sista tejpresterna samt ev fett. Ta inte på PU-randen med fingrarna!

OBSERVERA

  • Vi rekommenderar att utbildad frisör tar bort tejphåret. Om konsumenten själv tar bort tejphåret fråntar vi oss allt ansvar. Var noga med att följa skötselinstruktionerna för hårförlängning!
  • Tejphår tål ej klor- eller saltvatten!

 

Studio Arton - © 2019 | | Log In